ONTSTOPPING

Iedereen heeft het wellicht al eens meegemaakt. Een verstopping van de afvoer in de badkamer of in de keuken komt altijd ongelegen. De geurtjes die daar vaak mee gepaard gaan zijn allesbehalve aangenaam. Het is van groot belang dat een ontstopping zo snel mogelijk behandeld wordt. Daarom staan wij 24/7 voor u klaar. Als u te lang wacht kan u het risico lopen dat het probleem groter wordt, wat gevolgen met zich mee kan brengen zoals blijvende schade aan uw sanitair.

Er zijn twee voorwaarden verbonden aan het oplossen van een verstopping. Eerst en vooral moet u nagaan wat de oorzaak nu precies is. Daarna moet u ook de plaats lokaliseren. Dat kan aan de hand van diverse technieken, zoals bijvoorbeeld camera-inspectie.

VOOR WELKE VERSTOPPINGEN KUNT U BIJ ONS TERECHT?

Onze loodgieters hebben ervaring met alle soorten ontstoppingen. Wij beschikken over de nodige apparatuur om alles op een propere en probleemloze manier op te lossen. U kunt bij ons terecht voor de ontstopping van onder andere:

 • toilet
 • gootsteen
 • bad, douche & lavabo
 • afvoer
 • leidingen
 • riolering
 • regenput
 • putje

WAT ZIJN DE VOORNAAMSTE OORZAKEN VAN EEN VERSTOPPING?

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot een verstopping. Het vinden van de oorzaak is bijna even belangrijk als het oplossen van de verstopping. Zo kunt u dezelfde situatie in de toekomst voorkomen.

Een verstopping van een toilet kan plaatsvinden wanneer er zaken in belanden die er helemaal niet horen. Denk maar aan vochtige doekjes, maandverbanden, tampons, keukenpapier of te veel toiletpapier. Ook kan er zich urinesteen vormen. Als dat zich blijft ophopen kan urinesteen verstoppingen van uw leidingen veroorzaken. Een andere oorzaak van een verstopping in het toilet kan kalkaanslag of corrosie zijn. Daardoor wordt de opening van de buis alsmaar kleiner waardoor het water niet goed meer kan doorstromen.

Wanneer de verstopping zich in de keuken voordoet kan dat te maken hebben met etensresten, zeepresten of kalkaanslag in de afvoer. De meest voorkomende oorzaak van een verstopping in de keuken is een ophoping van etensresten. Dat komt door het spoelen van borden, potten of pannen in de gootsteen waardoor vetten en etensresten blijven hangen in uw afvoer. Ook kunnen zeepresten of kalkaanslag leiden tot een verstopping. De opening van de buis zal, zoals bij het toilet, na verloop van tijd kleiner worden waardoor het water niet goed meer kan doorstromen.

De afvoerbuis in de badkamer kan ook verstopt geraken. Men verliest haar tijdens het wassen of scheren en dat komt terecht in uw afvoer. Daardoor ontstaan haarballen en bijgevolg verstoppingen. In de badkamer kan de oorzaak van de verstopping ook te wijten zijn aan zeepresten of kalkaanslag.

HOE KUNT U EEN VERSTOPPING VOORKOMEN?

Wanneer het gaat om verstoppingen, geldt in veel gevallen: beter voorkomen dan genezen. Op het moment dat u denkt met een verstopping te maken hebben, kijkt u best preventief zo snel mogelijk naar een oplossing. Wij geven alvast enkele tips mee waarmee u een verstopping kunt vermijden:

 • Het regelmatig schoonmaken van de afvoer. Verwijder regelmatig de haren en zeepresten uit uw afvoer.
 • Het regelmatig leegmaken van uw beerput of septische put. Het is belangrijk om de putten goed in de gaten te houden zodat er geen problemen opduiken.
 • Gebruik soda om uw gootsteen schoon te houden. Soda kan ervoor zorgen dat etensresten, zeepresten en dergelijke losweken van de zijdes van uw afvoerbuizen. Achteraf altijd even naspoelen.
 • Heet water. Het klinkt heel simpel maar heet water is een wondermiddel om uw afvoeren vrij te houden. Wanneer het water heet is, neemt het veel vuil met zich mee.
ONTSTOPPING

CAMERA-INSPECTIE

Aan de hand van camera-inspectie krijgen we een beeld van wat er zich precies afspeelt in de afvoerbuizen. Of het nu gaat om een breuk, verzakking of verborgen putten met deze inspectie zal het gevonden worden. Deze techniek geeft u ook een beeld van de toestand van uw rioleringssysteem. Indien u dat wenst kunnen wij u een gedetailleerd eindrapport bezorgen na de camera-inspectie. Het rapport kan u achteraf ten goede komen bij verzekeringskwesties of als bewijs dienen dat de leidingen gereinigd zijn.

Lees meer

GEURDETECTIE

Er is niets vervelender dan een hardnekkige rioolgeur in huis. Als er kleine scheurtjes ontstaan in uw leidingstelsel kunnen die onaangename geurtjes opkomen. Een barstje, breuk of verzakking in uw leidingen kan hiervan de oorzaak zijn. Om na te gaan wat de oorzaak van de geurhinder precies is maken we gebruik van geurdetectie. Indien u dat wenst kunnen wij u een gedetailleerd eindrapport bezorgen na de geurdetectie.

Lees meer

LEKDETECTIE

Lekkage in of rondom uw huis is niet alleen vervelend, maar het kan ook voor schade zorgen. Indien u last heeft van een lekkage, waterschade of vocht en het nog onduidelijk is waar het precies vandaan komt, kan een lekdetectie u zeker uit de nood helpen. Lekdetectie stelt ons in staat om het lek op te sporen zonder hak- of breekwerk en om onnodige schade aan uw woning te voorkomen. Indien u dat wenst kunnen wij u een gedetailleerd eindrapport bezorgen na de lekdetectie. Achteraf kan het rapport u ten goede komen bij verzekeringskwesties of dergelijke.

Lees meer

RIOOLHERSTELLINGEN

Wanneer u te maken heeft met een defect in uw riolering, afvoerbuizen of leidingen kan dat ernstige gevolgen met zich meebrengen. Het is belangrijk om snel in te grijpen. Indien u toe bent aan een reparatie van uw riolering, afvoer of leidingen, kunnen wij uw herstelling doorgaans uitvoeren zonder breek- of graafwerken. Zo wordt uw herstelling steeds snel en zonder bijkomende schade uitgevoerd.

Lees meer

LOODGIETERIJ

IQ Plumbing biedt een breed scala aan diensten aan, zo kunt u ook op ons rekenen voor loodgieterij. Onze loodgieters zijn getraind en ervaren in het oplossen van alle soorten problemen met betrekking tot sanitair, verwarming, waterverwarming, afvoer en meer. Indien u vragen of advies nodig heeft kunt u ook steeds bij ons terecht.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x