Ontstoppingsdienst Vlaams-Brabant

ontstoppingsdienst Vlaams-Brabant

Ontstoppingsdienst in Vlaams-Brabant

Iedereen heeft het wellicht al eens meegemaakt. Een verstopping van de afvoer in de badkamer of in de keuken komt altijd ongelegen. De geurtjes die daar vaak mee gepaard gaan zijn allesbehalve aangenaam. Het is van groot belang dat een ontstopping zo snel mogelijk behandeld wordt. Daarom staat ons ontstoppingsbedrijf 24/7 voor u klaar in Vlaams-Brabant. Als u te lang wacht kan u het risico lopen dat het probleem groter wordt, wat gevolgen met zich mee kan brengen zoals blijvende schade aan uw sanitair.

Er zijn twee voorwaarden verbonden aan het oplossen van een verstopping. Eerst en vooral moet u nagaan wat de oorzaak nu precies is. Daarna moet u ook de plaats lokaliseren. Dat kan aan de hand van diverse technieken, zoals bijvoorbeeld camera-inspectie.

Voor welke verstoppingen kunt u bij ons terecht?

Onze ruim en ontstoppingsdienst heeft ervaring met alle soorten ontstoppingen. Wij beschikken over de nodige apparatuur om alles op een propere en probleemloze manier op te lossen. U kunt bij ons terecht voor de ontstopping van onder andere:

 • toilet
 • gootsteen
 • bad, douche & lavabo
 • afvoer
 • leidingen
 • riolering
 • regenput
 • putje

Wat zijn de voornaamste oorzaken van een verstopping?

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot een verstopping. Het vinden van de oorzaak is bijna even belangrijk als het oplossen van de verstopping. Zo kunt u dezelfde situatie in de toekomst voorkomen.

Een verstopping van een toilet kan plaatsvinden wanneer er zaken in belanden die er helemaal niet horen. Denk maar aan vochtige doekjes, maandverbanden, tampons, keukenpapier of te veel toiletpapier. Ook kan er zich urinesteen vormen. Als dat zich blijft ophopen kan urinesteen verstoppingen van uw leidingen veroorzaken. Een andere oorzaak van een verstopping in het toilet kan kalkaanslag of corrosie zijn. Daardoor wordt de opening van de buis alsmaar kleiner waardoor het water niet goed meer kan doorstromen.

Wanneer de verstopping zich in de keuken voordoet kan dat te maken hebben met etensresten, zeepresten of kalkaanslag in de afvoer. De meest voorkomende oorzaak van een verstopping in de keuken is een ophoping van etensresten. Dat komt door het spoelen van borden, potten of pannen in de gootsteen waardoor vetten en etensresten blijven hangen in uw afvoer. Ook kunnen zeepresten of kalkaanslag leiden tot een verstopping. De opening van de buis zal, zoals bij het toilet, na verloop van tijd kleiner worden waardoor het water niet goed meer kan doorstromen.

De afvoerbuis in de badkamer kan ook verstopt geraken. Men verliest haar tijdens het wassen of scheren en dat komt terecht in uw afvoer. Daardoor ontstaan haarballen en bijgevolg verstoppingen. In de badkamer kan de oorzaak van de verstopping ook te wijten zijn aan zeepresten of kalkaanslag.

Hoe kunt u een verstopping voorkomen?

Wanneer het gaat om verstoppingen, geldt in veel gevallen: beter voorkomen dan genezen. Op het moment dat u denkt met een verstopping te maken hebben, kijkt u best preventief zo snel mogelijk naar een oplossing. Wij geven alvast enkele tips mee waarmee u een verstopping kunt vermijden:

 • Het regelmatig schoonmaken van de afvoer. Verwijder regelmatig de haren en zeepresten uit uw afvoer.
 • Het regelmatig leegmaken van uw beerput of septische put. Het is belangrijk om de putten goed in de gaten te houden zodat er geen problemen opduiken.
 • Gebruik soda om uw gootsteen schoon te houden. Soda kan ervoor zorgen dat etensresten, zeepresten en dergelijke losweken van de zijdes van uw afvoerbuizen. Achteraf altijd even naspoelen.
 • Heet water. Het klinkt heel simpel maar heet water is een wondermiddel om uw afvoeren vrij te houden. Wanneer het water heet is, neemt het veel vuil met zich mee.

ontstoppingsdienst Vlaams-Brabant

Waarom kiezen voor IQ Plumbing?

 1. 24/7 beschikbaar: Wij zijn dag en nacht beschikbaar om u uit de nood te helpen.
 2. Betrouwbaar: Wij zorgen ervoor dat uw probleem snel en professioneel opgelost wordt.
 3. Jarenlange ervaring: Al onze vakmannen hebben een jarenlange ervaring met ontstoppingen.
 4. Competitieve ontstoppingsdienst prijzen: Bij IQ Plumbing garanderen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Regio's ontstoppingsdienst

Ruim en ontstoppingsdienst IQ Plumbing is actief in heel Vlaanderen. Houd er rekening mee dat wij een ander telefoonnummer hebben per provincie. Op deze pagina vindt u al onze contactgegevens per provincie.

In deze provincie kan u ons contacteren voor een (dringende) interventie in Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bever, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Kraainem, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Linkebeek, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw.

Reviews van klanten

Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen? Lees hieronder enkele getuigenissen over ontstoppingsdienst IQ Plumbing in Vlaams-Brabant. U vindt alle reviews hier

Snelle en vriendelijke service, topkerel die ons kwam helpen. Eindelijk terug een deftig werkende toilet. Dikke dikke merci Ilyasse! - Review van Axelle Feuille

Eerlijke en snelle service. Ik heb deze firma opgebeld op een vrijdagavond omstreeks 18u45 en om 19u45 stond er een ploeg aan mijn deur. Op een uurtje tijd een ontstopping gedaan en een camera onderzoek om het probleem op te sporen. Super professioneel, snel, heel proper werk en perfect aan de afgesproken prijs gehouden. Een dikke aanrader! - Review van Sven Van Hoorde

Vriendelijk, snel, correct en voor de afgesproken prijs. De ontstoppingsdienst prijzen zijn trouwens beter dan die van de meeste concurrenten. - Review van Frank Maes

Ontstoppingsdienst Vlaams-Brabant

Ontstoppingsdienst nodig in Vlaams-Brabant? Vertrouw op IQ Plumbing.
Wij zijn 24/24 en 7 dagen op 7 beschikbaar om u uit de nood te helpen.

IQ Plumbing

Maatschappelijke zetel:
Boeierstraat 50A 9000 Gent

Ondernemingsnummer:
BE 0762.447.912

Contactgegevens per provincie

Vlaams-Brabant: +32 16 98 01 11
Antwerpen: +32 38 08 12 72
Limburg: +32 11 98 82 12
Oost-Vlaanderen: +32 92 32 05 61
West-Vlaanderen: +32 56 38 01 36

ontstoppingsdienst Vlaams-Brabant

Bent u op zoek naar een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf in Vlaams-Brabant? Volg ons dan ook op Facebook.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x